یکی از جنبه های گسترده مخابرات و ارتباطات امروزی،استفاده از بستر اینترنت است. تعداد سایت ها و کاربران اینترنت در دنیا با سرعت عجیبی رشد داشته است و انواع و اقسام ادوات مورد نیاز برای استفاده از این بستر از طرف تولید کنندگان مختلف طراحی و تولید شده است. بازه قیمت این ادوات به قدری وسیع است که شاید برای بسیاری شگفت انگیز باشد. همین بازه وسیع این نکته را خاطر نشان می کند که این ادوات پیش از به کار گیری حتما باید مورد تست و ارزیابی قرار گیرند و سره از ناسره جدا شود.

آزمایشگاه تجهیزات IPV4/V6 در شبکه انتقال

در اين آزمايشگاه، آزمونهاي تاييد نمونه انواع پروتکلهاي لايه دوم و سوم شامل آزمونهاي تطابق، عملكرد و كارآيي بر روي تجهيزات سوئيچ و روترIPV4/V6 ا نجام مي‌شود. آزمونها بر اساس استانداردهاي سري RFC انجام شده و در حال حاضر بيش از بيست استاندارد (بین المللی) را در بر مي‌گيرد. پروتكل‌هايي مانندRIPng Routing، BGP4، IS-IS Routing، OSPFv3,v2، MLD، IGMP v3,v2 از مواردي است كه در آزمایشگاه بررسی خواهد شد.

آزمایشگاه مودم ADSL

مودم های ADSL امروزه گسترده ترین ابزارهای اتصال به شبکه هستند. تولید کنندگان مختلفی نیز در دنیا اقدام به ساخت مودم می کنند که البته بسیاری از آن ها کیفیت لازم را دارا نیستند. بنابراین اجرای عملیات تائید نمونه برای آن ها بسیار مهم است. در این آزمایشگاه عملکرد مودم ADSL از جهات زیر تست می شود:

  •      اندازه گیری سرعت اتصال و سیگنال به نویز مودم
  •      سنجش عملکرد مودم با تغییر طول خط و سرعت کانال
  •      سنجش میزان تاخیر عملکرد
  •      اندازه گیری میزان گذر دهی بسته های مختلف اطلاعات
آزمایشگاه تجهیزات NGN

شبکه های مخابراتی همواره در حال گسترش و بهبود هستند. نسل های مختلف پیاپی جای یکدیگر را می گیرند و تجهیزات جدید تر جایگزین قدیمی ها می شوند.بنابراین این آزمایشگاه محل تحقیق و پژوهش نسل های آتی است. امروزه نسل 5 شبکه سلولی در بسیاری از کشور های صنعتی در حال اجرای پروسه های تحقیقاتی است. بنابراین تجهیزات به روز این آزمایشگاه ها، این نسل را پوشش می دهند.

  •      اندازه گیری سرعت اتصال و سیگنال به نویز مودم
  •      سنجش عملکرد مودم با تغییر طول خط و سرعت کانال
  •      سنجش میزان تاخیر عملکرد
  •      اندازه گیری میزان گذر دهی بسته های مختلف اطلاعات
آزمایشگاه تجهیزات IP-PBX

يك سيستم تلفني است که برای تحویل صوت یا تصویر از طریق یک شبکه داده و همکاری با شبكه سوئيچينگ تلفني عمومي طراحی شده است. دروازه هاي صوت روي پروتكل اينترنت میتوانند با عملکردهای معمول PBX ترکیب شوند که اين امر باعث می شود که از اینترانت داخلي تحت مديريت خود بتوان برای کمک به کاهش هزینه ارتباطات استفاده کرد.

مشابه یک PBX معمولی، IP- PBX نیز متعلق به یک سازمان است. با یک PBX متعارف شبکه های مجزايي برای ارتباطات صوتی و داده لازم است. یکی از مزایای اصلی یک IP-PBX این حقیقت است که با شبکه های داده و صوت با هم کار می کند. این بدان معنی است که دسترسی به اینترنت، به همان خوبی ارتباطات صوت روي پروتكل اينترنت و ارتباطات تلفنی معمول، همگی با استفاده از یک خط برای هر کاربر امکانپذیر است. بدین وسیله با پیشرفت سازمان میزان قابلیت انعطاف نیز افزایش می یابد.

یک IP-PBX می تواند یک شی سخت افزاری، یا سیستم نرم افزاری مجازی باشد.  IP- PBX ارتباطات صوتی را از طریق یک موسسه کنترل کرده و به عنوان دروازه ای به شبکه های صوت و داده عمل می کند. یک IP-PBX به ما این امکان را می دهد تا تماس ها را بجای استفاده از فراساختار استاندارد تلفن، از یک شبکه برقرار کنیم. تلفن ها می توانند از طریق شبکه به IP-PBX متصل باشند و تماس ها می توانند بجای شبکه سوئيچينگ تلفني عمومي از طریق IP-PBX مسیریابی شوند. یک IP-PBX معمولی می تواند تماس ها را میان کاربران VOIP و یک کاربر تلفن معمولی نیز سوئیچ کند. یا میان دو کاربر تلفنی معمولی به همان شکلی که یک PBX متعارف انجام می دهد، عمل كند. برطبق آمار موجود، سیستم های مبتنی بر پروتکل IP به شدت درحال توسعه و پیشرفت می باشند. آمار نشان می دهد که حجم تجارت محصولات PBX ، طی سال های 2003 تا 2008 رشد سالانه حدود 4.2 درصد داشته است.  همچنین خطوط  IP-PBX حدود 30 درصد رشد سالانه از خود نشان داده است. انتظار می رود که سود سالانه محصولات IP-PBX  درحدود 33 درصد باشد.

آزمایشگاه ترافیک شبکه

در این آزمایشگاه، راهکارهای مناسب برای مهندسی ترافیک شبکه در بستر IP/MPLS تولید می شود. تدوین راهکارهای عملی برای دستیابی به QoS، تنظیم پروتکلهای مسیر یابی بین و داخل شبکه ای، تجزیه و تحلیل مشکلات ساختاری شبکه و ... از دیگر اهداف آزمایشگاه است.